Andrushivka

Вы пришли как Гості
Ваш IP адрес: 18.191.216.163
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 01.05.2024 22:55

Вітаємо Вас, Гості, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

«  Травень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Друзья сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Ви чули колись про місто Андрушівка?
Всього відповідей: 526

Популярные тэги

скачать бесплатно антивирус, карта Житомира, телефонный справочник г. Киева,Андрушівка Фото Відео, Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог

В парку Терещенка ростуть вікові екзотичні дерева.

АвторАвтор: Лицар | ДатаДата: 01.05.2024
В парку Терещенка ростуть вікові екзотичні дерева.

Вже давно в Андрушівці дід Каленик не скликає лебедів для годування, а в парку, який посадив і зростив тут відомий цукрозаводчик Артемій Терещенко і до сьогодні панує аура краси, спокою і затишку. Ті ж озера, біля яких любила відпочивати сім’я Терещенків. Свого часу сюди приїздила житомирська поетеса Людмила Волошка і милувалась цим краєвидом...

Сюди щороку прилітають лебеді...

Вже давно в Андрушівці дід Каленик не скликає лебедів для годування, а в парку, який посадив і зростив тут відомий цукрозаводчик Артемій Терещенко і до сьогодні панує аура краси, спокою і затишку. Ті ж озера, біля яких любила відпочивати сім’я Терещенків. Свого часу сюди приїздила житомирська поетеса Людмила Волошка і милувалась цим краєвидом. Пізніше в її творчих спогадах з’явився і дід Каленик, який працював в маєтку Терещенка, і величні білі птахи, з якими, кажуть, він умів навіть спілкуватися.

- Цього року лебеді на озері також жили. А в минулому їх пара навіть потомство вивела, - розповідають жителі Андрушівки.

Залишилися до цього часу в парку Терещенка вікові дерева, які сюди на початку ХІХ століття завіз великий цукровий магнат. Тут є рідкісні для нашої місцевості кедр та пробкове дерево. Щоправда, останнє вже починають „розносити” в якості сувенірів. М’яка пробкоподібна кора легко відривається, а тому відвідувачі парку її шматки беруть з собою як подарунки. А от біля древнього кедра в парку-садибі мешканці Андрушівки заряджаються позитивною енергією. В сонячні дні притуляються до дерева і отримують від нього силу.

В самому маєтку Терещенка нині “оселилася” Андрушівська загальноосвітня школа № 1. Її учням можна лише позаздрити. Адже на другий поверх приміщення вони піднімаються по сходах... зі справжнього білого мармуру. А в одному зі шкільних класів можна розгледіти грецький орнамент, яким була оздоблена одна із зал маєтку Терещенка. Зберігся в школі і стародавній "рубель", яким можливо прасували одяг великого цукрового магната та його родини, колишній письмовий стіл.

До речі, як свідчить історія, в 1871 році в Андрушівці було відкрите однокласне училище, яке утримувалося на кошти цукрозаводчика Терещенка. В ньому працював один учитель, законовчитель і прибиральниця. Цей навчальний заклад освячував священик. За слов’янськими традиціями тут відбувалася велика трапеза.

За словами директора Андрушівської ЗОШ №1 Степана Дисака, Терещенко збудував свій маєток саме в цьому місці не випадково. Тут дуже сприятлива аура для творчості, здобуття знань. А тому, може й закономірно, що багато випускниць цієї школи стали поетесами. Чудовий цей край був і лишається для початку великих справ. Свого часу саме в Андрушівці, на цукровому заводі Терещенка працював тодішній студент-практикант Фещенко-Чопівський. Саме тут він робив свої перші революційні кроки.

Варто відзначити, що парк-садибу Артемія Терещенка внесено до українського реєстру, як пам’ятку архітектури. Приємно відчувати, що ми живемо неподалік цих визначних місць і можемо запросто їх відвідати. Без черги та вхідного квитка...

Матеріал з сайту http://andrushivka.org.ua/

Другие новости на эту тему:

    Информер

Теги к статье:

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Всего комментариев: 4
Комментарий: 1
Имя: ЮІ

#Пишет → ЮІ

Вт | 14.04.2009 | 17:47
Чудовий нарис. Читаєш із захопленням про місце, яким ходив до школи і куди й зараз навідуюсь щотижня.

Але хто це написав? Автора!!!

--------------------

  Цитировать  
Комментарий: 3
Имя: Веталь

#Пишет → Flyder

Пт | 07.08.2009 | 19:47
Это с другого сайта скопировано. angry

--------------------
  Цитировать  
Комментарий: 2
Имя: Zuzanna

#Пишет → Zuzanna

Вт | 05.05.2009 | 13:10
Prukro scho nema fotok

--------------------
  Цитировать  
Комментарий: 4
Имя: Jaylyn

#Пишет → Jaylyn

Пт | 28.09.2012 | 06:31
Good to find an expert who knows what he's tlkanig about!

--------------------
  Цитировать  
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]